Τι είναι το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization;

Όπως αναφέρει το wikipedia το SEO είναι η βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO είναι οι διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.

Μήπως εχετε τις παρακάτω απορίες;

  • Τι είναι το seo
  • Πως κάνω seo
  • Πως θα ανέβω πιο ψηλά στην Google
  • Πως να ανεβάσω το site μου
  • Πως να βγει το site μου στην πρώτη σελίδα της Google

Το search engine optimization (SEO) είναι ίσως ο πιο γνωστός όρος στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing)  και σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε με πολύ λίγα λόγια να σας το εξηγήσουμε.

To search engine optimization είναι ένας τρόπος να προωθήσεις είτε τη σελίδα σου είτε το e-shop σου χωρίς να πληρώσεις διαφήμιση. Απαιτεί πάρα πολλές ενέργειες από ανθρώπους που έχουν τη γνώση αλλά εφόσον γίνει σωστά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά απίστευτα.

 

Πάμε να δούμε αναλυτικά ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEO

Oταν κάνουμε μια αναζήτηση (search) στην Google ένα keyword ή αλλιώς μία λέξη-κλειδί όπως πχ “Βελονιστής Καλλιθέα” ή “διαιτολόγος Αθήνα” ή “Φυσικοθεραπέυτήριο Χαλκίδα” (όλα αυτά είναι παραδείγματα από πελάτες μας που είναι στη σελίδα της Google,  physiatros-velonistis.gr, diaitologos.com, physiochalkida.gr ) τότε η Google μας δίνει κάποια αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα. Η πρώτη σελίδα μας δίνει 10 αποτελέσματα.

Αυτά τα site που έχουν εμφανιστεί στα 10 πρώτα αποτελέσματα και οι πιθανότητες κάποιος που αναζητεί τη συγκεκριμένη λέξη κλειδί να κάνει κλικ σε μία από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δείχνει ότι κάποιος που ασχολείται με το seo κατάφερε να φτάσει αυτά τα sites στην πρώτη σελίδα της Google. Τα αποτελέσματα αυτά λέγονται οργανικά. Και οι ιστοσελίδες που είναι στις 3 πρώτες θέσεις λαμβάνουν περίπου το 70% των επισκέψεων. Και οχι απλών επισκέψεων….στοχευμένων επισκέψεων.

Η Google χρησιμοποιεί πάρα πολλούς αλγόριθμους και εκατοντάδες παράγοντες για να ταξινομήσει όλες τις σελίδες και όλα τα sites από τον παγκόσμιο ιστό ώστε να τις κατατάξει στην μηχανή αναζήτηση της για να δώσει στον χρήστη το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι περιλαμβάνει όμως το search engine optimization;

Το SEO χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες. Το on site seo, το off site seo και το technical seo!

Το on site SEO αναφέρεται σε όλες αυτές τις κινήσεις που θα γίνουν εντός του site δηλαδή της ιστοσελίδας μας όπως, ποιότητα content, εσωτερικά links, σωστά τοποθετημένες λέξεις κλειδιά κ.α.

Το off site SEO αναφέρεται στις πρακτικές που κάνει ο ειδικός στο search engine optimization για να μεγιστοποιήσει τα οργανικά αποτελέσματα του όπως τα backlinks και αλλα πολλά.

Το technical SEO αναφέρεται στις τεχνικές ενέργειες της ιστοσελίδας όπως δομή, σχεδίαση, fonts, ταχύτητα φόρτωσης κ.α.

Ο συνδυασμός και των τριών για την σωστή προώθηση ενός website, από κάποιον που έχει γνώση και εμπειρία είναι πραγματικά ένα φοβερό εργαλείο για την αύξηση της επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας που όπως ολοι καταλαβαίνουμε αυτό σημαίνει περισσότερες πωλήσεις και φυσικά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Εκτός από την δική σας ιστοσελίδα, που μπορούμε να την φέρουμε στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα της Google, αναλαμβάνουμε να σας εκπαιδεύσουμε και στην σωστή προώθηση ιστοσελίδων με Seo. 

Κλείστε ενα ραντεβού μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε πλήρως ΕΔΩ.